Over Joyce

Joyce was van jongs af aan al gezegend met een creatieve geest die op diverse manieren tot uiting kwam. Met haar open en veelzijdige blik en altijd bezige handen ontstonden heel wat bijzondere, tijdloze creaties. Daarbij gebruikte ze verschillende, vaak kleurrijke, materialen. Uiteindelijk werd edelsmeden haar grote liefde, een liefde die ze met veel enthousiasme deelde.

Joyce had een achtergrond in het onderwijs en pakte dit vak in de jaren 80 weer op als docent Edelsmeden ‘kunstzinnige sieraden’ bij de Volksuniversiteit in Utrecht. Na een verhuizing naar Castricum startte zij in 1993 haar eigen onderneming Art of Joyce en gaf meer dan 20 jaar op inspirerende wijze cursussen en workshops.

In haar atelier werkte Joyce ondertussen onvermoeid aan eigen ontwerpen en opdrachten. Haar werk was te zien via diverse kunstbeurzen, -markten en galeries en zij was een graag geziene exposant tijdens de Bergense Kunst10daagse.

Joyce was lid van de Vereniging Goud en Zilversmeden in Voorburg, de Haagse Kunstkring en Kunstcentrum Bergen, afdeling vormgeving en beeldende kunst.

Daarnaast was Joyce ook extern examinator bij Vakschool Goud- en Zilversmeden Schoonhoven en Antwerpen.

  Haar Meesterteken is gewaarborgd door Waarborg Holland te Gouda, nummer 25964.logo met vis en initialen

De zee was een grote bron van inspiratie en later ook jazz; die sprankeling en beweging zijn duidelijk terug te vinden in haar werk. Sieraden en objecten veranderden tijdens het creatieproces net zolang van vorm en opbouw tot alles uiteindelijk samenviel. Soms ontstonden ideeën rondom een edelsteen, fossiel of ornament of dienden deze als toevoeging. Al haar sieraden zijn unica en gemaakt van zilver, goud en andere materialen.

De zee, de vrijheid, het leven… Joyce was een levensgenieter met een geheel eigen stijl. Haar werk fascineert en swingt. Ook oude sieraadonderdelen kregen soms een nieuw leven in haar ontwerpen; ieder sieraad en object van Joyce is een wereld op zich, een verhaal met vele lagen.

Joyce won ook enkele prijzen in Schoonhoven met haar Meesterstukken:
in de periode 1995-2000 heeft zij haar sieradensets geëxposeerd tijdens de wedstrijd / expositie ‘Meesterlijk’ in Schoonhoven. Jaarlijks namen ongeveer 40 gerenommeerde edelsmeden deel aan deze manifestatie.